Een werkdag uit het leven van Vincent en Wouter

Een werkdag uit het leven van monteur Vincent

5u30 - Woensdagochtend.
Opstart van een nieuwe werf!

Ik sta op, ontbijt en spring achter het stuur. 

 

6.00u – Afspraak aan het magazijn

Ik pik m’n collega assistent monteur op aan het magazijn.

6.10u – Koffietje met mijn collega

We stoppen even aan het tankstation. Het is nog vroeg, dus een stevige kop koffie gaat er wel in. Voilà, we zijn goed wakker. Op naar de werf!

7.00u – Aankomst op de werf 

De eerste uren vliegen voorbij. Bij een nieuwe werf is het eerst de camion lossen, dan de lift uit de kist halen en binnen zetten. De liftschacht staat klaar en onze installatie kan beginnen. 

9.00u –Kwartiertje pauze

De eerste werkuren zitten erop: iets fris drinken, de smartphone checken en een klein luchtje scheppen. 

9.15u – Monteren 

We hebben terug energie na een korte pauze en samen voeren we de montage verder uit.

12.00u – Half uur middagpauze

Tijd om onze lunchboxen boven te halen en te genieten van
een welverdiende middagpauze. 

15.15u – Opruimen 

De installatie vordert. Voor we vertrekken, ruimen we eerst alles op. Onze werf proper achterlaten, daar staan we op bij Verolift! We nemen altijd hout, verpakkingen en klein afval terug mee. 

15.30u – Vertrek richting magazijn

Zijn onze schachten veilig afgesloten? Nog een laatste check en de werkdag zit er zo goed als  op. Bij aankomst magazijn: Samen met de assistent monteur nog even het meegenomen afval lossen in de container en wat extra kleine materialen inladen voor morgen.

De werkdag zit erop!

Een werkdag uit het leven van service technieker Wouter

7 uur – Donderdagochtend: een nieuwe dag

Ik kan wat langer slapen, want vandaag zit ik de volledige dag in Gent. Ontbijten, tandenpoetsen, kleren aan en gaan!

 

7u30 – Vertrek naar de werf

Voor ik vertrek, check ik mijn camionette: heb ik nog alle wisselstukken liggen of passeer ik best even aan het magazijn?

8u – Ik arriveer bij de eerste klant

De vriendelijke dame biedt me een koffie aan terwijl ik de lift een onderhoud geef. Ik ben hier intussen al enkele keren geweest, dus ik vind hier vlug mijn weg.

8u45 – De eerste taak zit er al op

Het eerste onderhoud is vlot verlopen, een leuk begin van de dag! Ik ruim alles mooi op en vertrek naar de volgende lift, enkele straten verder.

8u50 – Op naar de volgende

Ik kom aan bij de tweede werf van de dag. Het is een groot appartementsblok met maar liefst zeven liften, hier zal ik de rest van de dag mee bezig zijn.

10u30 – Even uitblazen

Twee liften afgewerkt, tijd om even een luchtje te scheppen en iets kleins te eten. Het is belangrijk om je hoofd fris en jezelf scherp te houden, want fouten maken is uit den boze.

12u15 – Paraat op elk moment van de dag

Ik zit intussen over de helft. Tijd om mijn boterhammen op te eten. Terwijl ik zit te smullen, krijg ik plots telefoon van Charlotte. Er is een depannage bij een lift in Poperinge, waar ik zo snel mogelijk naartoe moet. Ik werk de rest van mijn lunch naar binnen en zet koers richting de Westhoek.

13u30 – Zoeken, testen en herstellen

Zoals wel vaker bij depannages, is het probleem niet meteen duidelijk. Ik hou van een uitdaging en voer alle tests uit op de lift. Na even zoeken blijkt er een probleem met de aandrijving, vanaf nu gaat het vlot en kan ik aan de slag. Na anderhalf uur is het probleem helemaal opgelost. De eigenaars bedanken mij uitvoerig. “Ik doe enkel mijn job”, zeg ik, maar binnenin heb ik een heel voldaan gevoel.

16u – Rustig einde van de dag

Ik ben terug bij Verolift. Mijn werkdag eindigt pas over een halfuur, maar het is te laat om nog naar een werf te gaan. Ik besluit om de dag af te sluiten met nog wat papierwerk en bel klanten om afspraken te plannen. 

De werkdag zit erop, op naar morgen!

Welkom op de Verolift Academy

Als technisch profiel kom je bij Verolift meteen terecht in ons professioneel opleidingstraject, de Verolift Academy. Concreet houdt dit in dat we heel gericht je talenten gaan onderzoeken, verder ontplooien en inzetten binnen Verolift. In deze opleidingsperiode voel jij meteen wat je ligt en wij schatten in waar je als medewerker het best tot je recht komt.

Bekijk hier onze vacatures

Welkom op de Verolift Academy

“We geloven
heel sterk in zelfontplooiing.”

Werken is leren

En dat mag je letterlijk nemen bij Verolift. Als we willen dat je als medewerker beter wordt in wat je doet, dan moeten we je hierin steunen. Dat is onze visie. We voorzien voortdurend vakspecifieke opleidingen zodat je mee blijft met de laatste ontwikkelingen.

Maar dat is niet alles. We leren je ook verantwoordelijkheid dragen. En we durven je ook loslaten. We geloven heel sterk in zelfvertrouwen en zelfleiderschap. En we zetten hier vol op in!

Events en workshops

Jaarlijks organiseert Verolift een 8-tal teamevents. Van afterwork drinks tot BBQ’s en workshops. Er is geregeld iets te doen, want de boog kan niet altijd gespannen staan. Hierdoor vind je bij Verolift bovendien snel je weg, want je komt terecht in een hecht en leuk team.

PS: Ben jij onze DJ op de volgende winter- of zomer-BBQ?

Bekijk hier onze events en workshops

Openstaande vacatures