Verhalen

“Een warm nest.”

Shauni had een HR-achtergrond dus koos ze voor een gelijkaardige functie in een andere, meer technische omgeving. Ze viel helemaal voor de charme van Verolift.

“Ik ben nog maar recent gestart bij Verolift maar toch voelt het alsof ik hier al jaren werk. Door onze tweemaandelijkse afterwork drinks en onze zomer- én winter-BBQ leer je iedereen goed kennen. Ook door de boeiende workshops die we samen volgen, groei je als team enorm snel naar elkaar toe. Ik ben van nature al vrij spontaan dus het eerste contact verliep al heel vlot.

Één van de waarden bij Verolift is een warm nest en daar wordt door onze zaakvoerder heel bewust naar gestreefd. Hij had ook meteen in de gaten waar mijn sterktes lagen, dus ik kreeg al snel een aantal extra verantwoordelijkheden. We werken geregeld samen voor aanwervingen en ben ondertussen het eerste contact voor nieuwe sollicitanten. Die verantwoordelijkheid geeft voldoening.”

Shauni

Shauni

HR-Assistent Selectie & Aanwerving

Drie broersDrie broersDrie broers

Vincent, Laurent en Olivier

Liftmonteurs én broers

“Iedereen gelijk voor de wet.”

Vincent, Olivier en Laurent zijn drie broers en drie medewerkers van Verolift. Laurent werkte al een aantal jaar graag bij Verolift. Kort daarna volgden z’n twee andere broers.

“Als gediplomeerd lasser was ik al even op zoek naar een job die mij écht lag,” vertelt Laurent. “In 2013 ben ik hier een beetje als bij toeval binnengerold. Ik begon als assistent-monteur, maar ik kreeg al vrij snel de kans om zelf modernisaties van oude liften uit te voeren. Hiervoor werd ik 6 maand door onze interne specialist opgeleid. Sindsdien werk ik zelfstandig. Helemaal mijn ding.”

Eén jaar later volgde Vincent zijn oudere broer naar Verolift. “M’n broer Laurent wist dat ik wat uitgeblust was in m’n toenmalige job. Toen er bij Verolift nieuwe monteurs gezocht werden, stelde hij me voor om te solliciteren,” zegt Vincent. “Ik las de functie-omschrijving en die sprak me onmiddellijk aan! Eenmaal gestart was het wel aanpassen.” “Ja, hier gaat het vooruit, hé!” plaagt Laurent. “Klopt, maar inzet wordt beloond en dat was ik niet gewoon. Niet veel later ben ik doorgegroeid tot mechanisch monteur.”

Recent startte ook Olivier, de tweelingbroer van Vincent, als liftmonteur bij Verolift. “Ik zag een vacature op Facebook en ik wist via mijn broers dat Verolift een aangenaam bedrijf was. Een week later zat ik hier ook op gesprek. Drie broers, dat gebeurt natuurlijk niet vaak. Ze zeiden wel meteen: iedereen is gelijk voor de wet, broers of geen broers. Maar dat is normaal. Ik ben trouwens constant op de baan als monteur, dus het plezier onder ons drie maken we wel op de afterworks. (lacht)”

“Eerlijk en op de man af, maar met veel respect.”

Tony is één van de pioniers van Verolift. Sinds 2002 is hij een trouwe medewerker maar vooral de enthousiaste teamleader en coach van nieuwe monteurs.

“Ik ken Gennaro, de vader van Françis én oprichter van Verolift, al héél lang. In 2002 kreeg ik een voorstel om bij Verolift aan de slag te gaan. Ik heb zonder verpinken m’n toenmalige job opgezegd. Ik wist hoe Gennaro en z’n zoon Françis ineenzitten; het zijn mensen met toekomstvisie, dus ik had er alle vertrouwen in.

Als ik nu zoveel jaren later terugblik, is het bijna niet te geloven hoe snel Verolift geëvolueerd is. Dat heeft verschillende redenen. Enerzijds geloven we in onze medewerkers; wie gemotiveerd is, krijgt hier kansen. En zo trekt iedereen mee aan de kar. We zijn ook perfectionisten. Bij Verolift moet het áf zijn, op elk vlak. Dat levert zowel tevreden klanten als tevreden medewerkers op. We zijn hier altijd eerlijk en direct, maar met veel respect voor elkaar.”

Tony

Tony

Teamleader montage

Stijn

Stijn

Teamleader Servicetechnici

“Na vier jaar werd ik al teamleader.”

Nadat hij jarenlang installateur van schuifdeuren was, besloot Stijn in 2016 dat het tijd was voor een carrièreswitch. Op de website van VDAB zag hij een vacature bij Verolift en toen ging het snel…

“Dat kan je wel zeggen. De dag nadien mocht ik al op gesprek komen. Een paar dagen nadien had ik een tweede gesprek met Françis en hij zei me dat ik de dag nadien al mocht beginnen. Ik had nog andere mogelijkheden, maar hier zag ik de grootste uitdaging en kreeg ik meteen een goed gevoel.

Oorspronkelijk ben ik gestart als onderhoudstechnieker, dat hield in dat ik elke 3, 6 of 12 maanden het onderhoud van ons liftenpark moet voorzien. Herstellingen uitvoeren. Mensen bevrijden uit de lift bij blokkage. Dat soort dingen. Na 4 jaar kwam de positie van teamleader bij de servicetechnici vrij en na het sollicitatieproces te hebben doorlopen, heb ik de kans met beide handen gegrepen.

Na 5 jaar doe ik mijn job nog altijd met heel veel plezier. Er is veel afwisseling en je moet heel zelfstandig zijn. Het geeft me ook voldoening dat ik een team kan aansturen. Mijn mannen weten dat ze altijd bij me terecht kunnen en ik weet dat Verolift er alles aan doet om haar werknemers goed te doen voelen.”