Verhalen

“Een warm nest.”

Shauni had een HR-achtergrond dus koos ze voor een gelijkaardige functie in een andere, meer technische omgeving. Ze viel helemaal voor de charme van Verolift.

“Ik ben nog maar recent gestart bij Verolift maar toch voelt het alsof ik hier al jaren werk. Door onze tweemaandelijkse afterwork drinks en onze zomer- én winter-BBQ leer je iedereen goed kennen. Ook door de boeiende workshops die we samen volgen, groei je als team enorm snel naar elkaar toe. Ik ben van nature al vrij spontaan dus het eerste contact verliep al heel vlot.

Één van de waarden bij Verolift is een warm nest en daar wordt door onze zaakvoerder heel bewust naar gestreefd. Hij had ook meteen in de gaten waar mijn sterktes lagen, dus ik kreeg al snel een aantal extra verantwoordelijkheden. We werken geregeld samen voor aanwervingen en ben ondertussen het eerste contact voor nieuwe sollicitanten. Die verantwoordelijkheid geeft voldoening.”

Shauni

Shauni

HR-Assistent Selectie & Aanwerving

Drie broersDrie broersDrie broers

Vincent, Laurent en Olivier

Liftmonteurs én broers

“Iedereen gelijk voor de wet.”

Vincent, Olivier en Laurent zijn drie broers en drie medewerkers van Verolift. Laurent werkte al een aantal jaar graag bij Verolift. Kort daarna volgden z’n twee andere broers.

“Als gediplomeerd lasser was ik al even op zoek naar een job die mij écht lag,” vertelt Laurent. “In 2013 ben ik hier een beetje als bij toeval binnengerold. Ik begon als assistent-monteur, maar ik kreeg al vrij snel de kans om zelf modernisaties van oude liften uit te voeren. Hiervoor werd ik 6 maand door onze interne specialist opgeleid. Sindsdien werk ik zelfstandig. Helemaal mijn ding.”

Eén jaar later volgde Vincent zijn oudere broer naar Verolift. “M’n broer Laurent wist dat ik wat uitgeblust was in m’n toenmalige job. Toen er bij Verolift nieuwe monteurs gezocht werden, stelde hij me voor om te solliciteren,” zegt Vincent. “Ik las de functie-omschrijving en die sprak me onmiddellijk aan! Eenmaal gestart was het wel aanpassen.” “Ja, hier gaat het vooruit, hé!” plaagt Laurent. “Klopt, maar inzet wordt beloond en dat was ik niet gewoon. Niet veel later ben ik doorgegroeid tot mechanisch monteur.”

Recent startte ook Olivier, de tweelingbroer van Vincent, als liftmonteur bij Verolift. “Ik zag een vacature op Facebook en ik wist via mijn broers dat Verolift een aangenaam bedrijf was. Een week later zat ik hier ook op gesprek. Drie broers, dat gebeurt natuurlijk niet vaak. Ze zeiden wel meteen: iedereen is gelijk voor de wet, broers of geen broers. Maar dat is normaal. Ik ben trouwens constant op de baan als monteur, dus het plezier onder ons drie maken we wel op de afterworks. (lacht)”

“Eerlijk en op de man af, maar met veel respect.”

Tony is één van de pioniers van Verolift. Sinds 2002 is hij een trouwe medewerker maar vooral de enthousiaste teamleader en coach van nieuwe monteurs.

“Ik ken Gennaro, de vader van Françis én oprichter van Verolift, al héél lang. In 2002 kreeg ik een voorstel om bij Verolift aan de slag te gaan. Ik heb zonder verpinken m’n toenmalige job opgezegd. Ik wist hoe Gennaro en z’n zoon Françis ineenzitten; het zijn mensen met toekomstvisie, dus ik had er alle vertrouwen in.

Als ik nu zoveel jaren later terugblik, is het bijna niet te geloven hoe snel Verolift geëvolueerd is. Dat heeft verschillende redenen. Enerzijds geloven we in onze medewerkers; wie gemotiveerd is, krijgt hier kansen. En zo trekt iedereen mee aan de kar. We zijn ook perfectionisten. Bij Verolift moet het áf zijn, op elk vlak. Dat levert zowel tevreden klanten als tevreden medewerkers op. We zijn hier altijd eerlijk en direct, maar met veel respect voor elkaar.”

Tony

Tony

Teamleader montage

Jens

Jens

Teamleader Quality & Support

“Ambitie wordt gewaardeerd.”

Jens startte begin 2015 als onderhoudstechnicus. Daarna legde hij binnen Verolift een mooi traject af.

“Eind 2014 zag ik in de Streekkrant een vacature voor een job als onderhoudstechnicus bij Verolift. Als elektricien leek me dit een uitdagende, nieuwe stap in mijn carrière. Toen ik hier uiteindelijk werkte, wou ik al snel meer doen dan onderhoud alleen. Ik ben wel ambitieus.

Door de snelle groei van Verolift was er nood aan een teamleader Quality & Support voor interne ondersteuning. Ik heb me kandidaat gesteld en werd na interne selectie gekozen. Ik draag nu wel een serieuze verantwoordelijkheid, maar krijg ook de nodige steun en coaching. Ambitie wordt hier gewaardeerd en dat is net wat ik zoek in een job!”